ANP22 jan '13 15:53Aangepast op 22 jan '13 16:52

Beurzen gemengd in afwachtende markt

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag tijdens een wisselvallige handelssessie een gemengd beeld zien. De markt was vooral in afwachting van de resultaten van toonaangevende Amerikaanse bedrijven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel nagenoeg vlak op 353,01 punten. De MidKap-index zakte 0,2 procent tot 552,83 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,1 tot 0,7 procent.

Op Wall Street, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, stond de Dow-Jonesindex ruim een uur na opening 0,1 procent lager. Beleggers verwerkten de resultaten van bedrijven als DuPont en Johnson &Johnson. Na de slotbel komen de cijfers van internetbedrijf Google en technologieconcern IBM naar buiten.

Deutsche Bank

Deutsche Bank zakte in Frankfurt bijna 2 procent op berichten dat de Duitse financiële toezichthouder de bank heeft gevraagd een splitsing te simuleren. Het verzoek is ingegeven door voorstellen van een commissie onder leiding van de Finse centralebankpresident, die wil dat banken hun handelsactiviteiten afsplitsen van de bankzaken voor consumenten.

In de AEX stond SBM Offshore bovenaan met een winst van 5,3 procent. Volgens analisten van Rabobank bereikt de maritiem dienstverlener waarschijnlijk voor 11 maart een definitieve schikking met betrekking tot het Noorse probleemproject Yme. De sterkste daler was koffie- en theebedrijf DE Master Blenders met een min van bijna 3 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank.

PostNL

Postbedrijf PostNL klom 2,5 procent. Het Franse activistische investeringsfonds Lutetia Capital wil dat PostNL snel het contante dividend hervat. Dat heeft topman Fabrice Seiman gezegd tegen Het Financieele Dagblad.

In de MidKap ging TomTom aan kop met een plus van 8,6 procent. Analisten van Rabobank zien een kans van 30 procent op een overname van TomTom of van de kaartendivisie van het bedrijf door iPhone-maker Apple. Bank en verzekeraar SNS Reaal stond onderaan met een verlies van 3,3 procent na een adviesverlaging door KBC.

De euro was 1,3288 dollar waard, tegen met 1,3315 dollar bijna evenveel waard als bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten op maandag. De prijs van Amerikaanse olie klom 0,2 procent tot 95,72 dollar per vat. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 111,58 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen