ANP5 apr '13 11:47

Internationale pers lovend over Rijksmuseum

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - ,,Het is hoog tijd om een trip naar Amsterdam te boeken'', schrijft de Britse krant The Times. De aanstaande heropening van het Rijksmuseum, dat na een 10 jaar durende renovatie zijn deuren weer opent, is de internationale pers niet ontgaan.

Volgens de New York Times is de oude glorie hersteld. De krant prijst het museum om zijn 19e-eeuwse grandeur en 21e-eeuwse belichting en technologie. Zo krijgen bezoekers een iPad mee voor aanvullende informatie, want computers zouden het museum ontsieren.

The Huffington Post omschrijft het Rijksmuseum als dé plaats voor Nederlandse kunstwerken. De Duitse krant Die Welt meldt dat het wereldberoemde museum zich in nieuwe pracht presenteert.

Typisch Hollands

De Standaard prijst het samengaan van klassieke vormgeving met moderne voorzieningen. Dat alle kunstwerken tegen grijze achtergronden worden gepresenteerd komt volgens de Belgische krant vooral de oudere schilderijen ten goede. De Belgen vinden een kaartje van 15 euro niet goedkoop, maar gelukkig mogen jongeren onder de 18 jaar gratis naar binnen.

De Britse krant The Telegraph bericht over een typisch Hollands tintje: een fietspad loopt dwars onder de centrale boog door het museum. De omstreden fietstunnel is een obstakel voor museumbezoekers, maar een uitkomst voor de vele fietsers in de hoofdstad, aldus de krant.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen