ANP4 jun '13 14:40

NS presenteert vrijdag oplossing Fyra

RIJSWIJK (ANP) - De NS presenteert komende vrijdag een tijdelijke oplossing voor de problemen rond de hogesnelheidslijn aan staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu). .

Afhankelijk van haar reactie zal daarna de Tweede Kamer worden geïnformeerd. Dat heeft de NS dinsdagmiddag bekendgemaakt naar aanleiding van een eerder bericht dat wordt gewerkt aan een alternatief voor de Fyra.

NS denkt aan een combinatie van mogelijkheden. Het opvoeren van de frequentie van de intercityverbinding tussen Den Haag en Brussel is één van de onderdelen. Tevens kijkt de NS naar uitbreiding van de diensten van Thalys tussen Brussel en Amsterdam van negen naar twaalf. Verder zoeken de Spoorwegen naar extra treinstellen en locomotieven voor een uursdienst op het traject van de HSL.

Vertrekvergoeding

Vertrekkend NS-topman Bert Meerstadt krijgt geen vertrekpremie mee. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Financiën dinsdag. Het departement is enig aandeelhouder van de NS.

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer vroeg PVV'er Machiel de Graaf aan staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) naar een eventuele vertrekpremie. Hij wilde de garantie dat die niet zou worden uitgekeerd. De staatssecretaris stelde daarop niet op de hoogte te zijn van de afspraken rond het vertrek van Meerstadt.

Volgens de NS is ,,er geen reden voor een vertrekpremie''.

Gerelateerde artikelen