ANP28 mei '13 21:15Aangepast op 28 mei '13 21:41

De Bakker uitgeschakeld op Roland Garros

ANP
ANP

PARIJS (ANP) - Thiemo de Bakker is er dinsdag niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken bij de Open Franse tenniskampioenschappen. De Zwitser Stanislas Wawrinka, de nummer 9 van de plaatsingslijst, was op Roland Garros in vier sets te sterk voor de Nederlander: 7-5 6-3 6-7 (1) 7-5.

De Bakker was sinds de US Open van 2011 niet meer actief geweest in het hoofdtoernooi op een grandslam. Igor Sijsling en Robin Haase zijn de enige Nederlanders die in Parijs de eerste ronde overleefden.

De Bakker werkte in de eerste gelijkopgaande set twee breakpunten weg in de tiende game. Twee games later moest hij alsnog zijn opslag inleveren en was setwinst voor de Zwitser een feit. Wawrinka pakte vrij eenvoudig de tweede set waarna het er somber begon uit te zien voor De Bakker, die in 2010 de derde ronde haalde in Parijs. Hij herpakte zich en sleepte er een tiebreak uit in de derde set die hij overtuigend won: 7-1.

Matchpoints

Bij een 6-5-achterstand in de vierde set kreeg De Bakker twee breakpunten, meteen ook matchpoints, tegen. De eerste redde de van oorsprong Westlander nog. Bij de tweede was het wel raak voor Wawrinka die inmiddels al behoorlijk geïrriteerd was geraakt. De Zwitser wist dinsdagavond nog niet wie zijn volgende tegenstander wordt. De partij tussen de Canadees Vasek Pospisil en de Argentijn Horacio Zeballos werd wegens invallende duisternis en lichte regen afgebroken.

De Bakker was door blessures ver weggezakt op de wereldranglijst. Een jaar geleden bivakkeerde hij rond plaats 400, inmiddels staat hij 95e.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen