ANP8 mrt '13 13:02

'President-commissaris Imtech wil aanblijven'

AMSTERDAM (AFN) - De voorzitter van de raad van commissarissen van Imtech, Rudy van der Meer, wil aanblijven voor een nieuwe termijn. Dat zegt hij in het Financieele Dagblad (FD) vrijdag. ,,In principe stel ik mij herkiesbaar'', zegt Van der Meer. ,,Tenzij aandeelhouders vinden dat ik er een potje van heb gemaakt. Die signalen hebben mij niet bereikt.''

Imtech kwam onlangs in opspraak door mogelijke fraude bij een project in Polen en problemen in Duitsland. Het bedrijf schreef in februari 300 miljoen euro af en zei met een claimemissie 500 miljoen euro op te willen halen. De onderneming verloor vervolgens ruim de helft van haar beurswaarde.

Van der Meer zegt in het FD dat hij het niet nodig vindt dat er een nieuwe raad van commissarissen aantreedt, omdat de oorzaak van de problemen terug te voeren is op het management in Duitsland en die bestuurders inmiddels weg zijn. Volgens hem staan ook de andere commissarissen achter zijn aanblijven, evenals de ondernemingsraad van het bedrijf.

Ramp

Het is nog niet bekend wanneer de volgende aandeelhoudersvergadering van Imtech zal worden gehouden. In principe staat Van der Meer op de rol om bij de volgende aandeelhoudersvergadering af te treden.

Van der Meer laat verder weten achter de vroegere bestuurder René van der Bruggen te staan. ,,Laten we nu niet weggooien wat ze (Van der Bruggen en voormalig cfo Boudewijn Gerner) tot stand hebben gebracht'', aldus Van der Meer. ,,Maar dit laat onverlet dat deze ramp ook onder hun wacht gebeurd is.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen