ANP11 jun '13 19:19Aangepast op 11 jun '13 21:42

Vettel verlengt contract bij Red Bull

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Sebastian Vettel heeft zijn contract bij de succesvolle renstal Red Bull dinsdag verlengd tot eind 2015.

EPA
EPA

RIJSWIJK (ANP) - Sebastian Vettel heeft zijn contract bij de succesvolle renstal Red Bull dinsdag verlengd tot eind 2015. De 25-jarige Duitser is de laatste jaren de dominantste formule 1-coureur met drie wereldtitels op rij. Ook dit seizoen staat hij er weer goed voor, met al 36 punten voorsprong op naaste concurrent Fernando Alonso.

Vettel had nog een verbintenis voor volgend jaar maar heeft besloten zijn werkgever nog wat langer trouw te blijven. Ferrari, dat hem graag zou inlijven, moet nog wat meer geduld hebben. Bij de Italiaanse stal staat kopman Alonso nog tot en met 2016 onder contract. De verbintenis van de Brit Lewis Hamilton bij Mercedes, dat uiteraard ook geïnteresseerd is in een onnavolgbare Duitse coureur, loopt een jaar eerder af.

Vettel werd opgeleid door Red Bull en reed daarna om ervaring op te doen voor BMW Sauber en Scuderio Toro Rosso. Na terugkeer bij zijn oude team in 2009 reeg hij de successen aaneen. De teller staat inmiddels op 29 GP-zeges. Zondag was de jongste wereldkampioen in de F1 ook weer de beste in Canada.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen