ANP24 jan '13 09:33

'Last CVG complete verrassing'

AMSTERDAM (AFN) - De voorlopige cijfers van Crown van Gelder (CVG) over 2012 waren over het algemeen gelijk aan de verwachtingen, maar de eenmalige lasten van 25 miljoen euro kwamen als een complete verrassing. Dat stelt SNS Securities donderdag.

De papierproducent schrijft circa 20 miljoen euro af op vaste activa en neemt nog eens een belastinglast zo'n 5 miljoen euro. Exclusief deze posten resteert een nettowinst van ongeveer 1 miljoen euro. Dat is volgens SNS aan de bovenkant van de bandbreedte die het bedrijf eerder gaf van break even tot 1 miljoen euro.

CVG stelt tegelijkertijd te worden geconfronteerd met aanhoudend hoge grondstofkosten en een sterke stijging van de energieprijzen in 2013. CVG waarschuwt dan ook dat het onder deze omstandigheden ,,zeer moeilijk'' is om hogere energie- en grondstofkosten volledig aan klanten door te berekenen. Deze outlook is volgens SNS ,,niet al te positief.''

SNS heeft nog een 'accumulate'-advies, maar gaat dat herzien. Het koersdoel is 6,25 euro. CVG noteerde donderdag om 9.22 uur 6,3 procent lager op 5,05 euro.

Gerelateerde artikelen