ANP7 aug '13 08:55Aangepast op 7 aug '13 09:23

'Onderliggende winst ING boven verwachting'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De onderliggende nettowinst van 942 miljoen euro die ING woensdag rapporteerde over het tweede kwartaal, is duidelijk beter dan verwacht.

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De onderliggende nettowinst van 942 miljoen euro die ING woensdag rapporteerde over het tweede kwartaal, is duidelijk beter dan verwacht. Dat stelt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in een reactie.

Vooral ING Bank deed het volgens Versteeg verrassend goed in het tweede kwartaal, met een toename van het onderliggend resultaat met 13,5 procent tot 1,15 miljard euro. Wel zijn de risicokosten weer gestegen, tot 616 miljoen euro.

Verder wijst Versteeg op de lichte daling van de kernkapitaalratio (core tier 1). Die ging naar 11,8 procent, van 11,9 procent in het eerste kwartaal. ,,Wij hadden verwacht dat deze ratio boven de 12 procent zou blijven'', aldus de analist.

Meevaller

Ook Cor Kluis van Rabobank spreekt van een meevallende onderliggende nettowinst. Hij schrijft dat onder meer toe aan een hoger dan verwacht renteresultaat en een beter dan voorziene kostenbeheersing.

De onverwacht sterke stijging van de risicokosten tot 616 miljoen euro is volgens Kluis niet verontrustend, omdat die grotendeels het gevolg is van een eenmalige afboeking in het Verenigd Koninkrijk en een toename van de algemene kredietverlening.

Theodoor Gilissen heeft ING op 'niet aanbevolen' staan. Rabobank hanteert een koopadvies met een koersdoel van 9,50 euro. Het aandeel ging woensdagochtend lager van start maar stond na een klein kwartier handel 1,5 procent hoger op 7,98 euro. De AEX daalde 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen