ANP16 jan '13 17:10Aangepast op 16 jan '13 22:15

'Rijkaard ontslagen bij Saudi-Arabië'

RIJSWIJK (ANP) - De voetbalbond van Saudi-Arabië heeft woensdag bondscoach Frank Rijkaard ontslagen. Dat heeft Perry Overeem, zaakwaarnemer van de trainer, bevestigd.

,,Ik heb begrepen dat ze Frank op non-actief hebben gesteld'', vertelt Overeem. ,,Zijn contract liep pas aan het einde van 2013 af. De bond zal zich dus binnenkort bij me melden. Dan gaan we kijken hoe we dit gaan afwikkelen.''

Rijkaard werkt sinds de zomer van 2011 als bondscoach van de nationale voetbalploeg van het streng islamitische land. Heel succesvol was hij sindsdien niet. De Arabieren werden vroeg uitgeschakeld in de kwalificatie voor het WK 2014 en onlangs volgde ook een teleurstelling op het toernooi om de Golf Cup in Bahrein.

Azië Cup

Rijkaard wilde dit jaar met Saudi-Arabië een stap zetten in de kwalificatie richting de Azië Cup van 2015, maar die tijd lijkt hem niet gegeven.

Rijkaard (50) begon zijn trainerscarrière in 1998 bij Oranje, waarmee hij op het EK van 2000 in eigen land sneuvelde in de halve finales. Hij degradeerde vervolgens met Sparta uit de eredivisie, maar werkte tussen 2003 en 2008 met veel succes bij Barcelona. In 2006 veroverde hij met de Catalanen de titel in de Champions League. Een avontuur bij Galatasaray liep daarna uit op een teleurstelling.

Gerelateerde artikelen