ANP4 aug '13 08:49Aangepast op 4 aug '13 09:17

Tweede verdachte aangehouden in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De tweede voortvluchtige in Heerenveen is opgepakt door de politie. De man werd zondagochtend vroeg gearresteerd op de Marktweg in de Friese plaats, vlakbij schaatshal Thialf. Dat meldde de politie.

De man en een handlanger zouden zaterdagochtend bij een controle een politieauto hebben geramd. Daarna vluchtten ze. De agenten schoten. De auto van de twee werd later teruggevonden met bloedsporen. Mogelijk is het duo geraakt door politiekogels.

Na het incident begon de politie een grote klopjacht. ,,De hele dag gaven burgers hun tips door. Ze meldden het als ze dachten iemand te hebben gezien, ze dachten met ons mee waar de twee zouden kunnen zijn en ze boden hulp aan'', aldus een politiewoordvoerder.

Eerste verdachte

De zoektocht leidde zaterdagavond tot de arrestatie van de eerste verdachte. Hij was gewond, maar het is niet duidelijk hoe ernstig.

Zondagochtend vroeg liep de tweede man tegen de lamp. Een omwonende van Thialf meldde de politie dat er iemand rondliep die voldeed aan het signalement. Een politiehond vond de verdachte uiteindelijk in de struiken. ,,We weten nog niet of deze man ook gewond is. Hij is een hele dag onderweg geweest, hij heeft in sloten gezeten, hij zag er niet uit. We gaan hem nu eerst schoonmaken op een politiebureau'', zei de woordvoerder.

Over de identiteit van de verdachten is nog niets bekend. Het is ook niet duidelijk waarom ze zaterdagochtend op de vlucht sloegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen