ANP14 mrt '13 08:24

Apple haalt uit naar Galaxy S4

NEW YORK (AFN/RTR) - Marketing-topman Phil Schiller van Apple heeft uitgehaald naar de Galaxy S4-telefoon van Samsung, die donderdag wordt onthuld, en naar besturingssysteem Android van concurrent Google. De zeldzame aanval illustreert de druk op het technologieconcern, al lang niet meer de onbetwiste leider van de smartphonemarkt.

Schiller zei dat Google's eigen onderzoek aantoonde dat een grote meerderheid van de Android-gebruikers vast zit op oudere versies van de software en dat de nieuwe Samsung-telefoon waarschijnlijk debuteert met een besturingssysteem van een jaar oud, dat toe is aan vernieuwing.

Samsung lanceert de nieuwe telefoon donderdag in New York, terwijl de vorige Galaxy-telefoons in Londen werden getoond. Hiermee lijkt het Zuid-Koreaanse concern Apple ook op de thuismarkt te willen verslaan, waar de iPhone nog steeds marktleider is. Samsung nam vorig jaar het wereldwijde leiderschap over van zijn Amerikaanse concurrent.

De nieuwe Samsung-telefoon heeft waarschijnlijk een groter scherm dan zijn voorgangers, een betere camera en een langere batterijduur. Ook zou hij draadloos kunnen opladen.

Gerelateerde artikelen