ANP30 mei '13 14:53

Economie VS groeit 2,4 procent

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal op jaarbasis met 2,4 procent gegroeid. Dat blijkt uit een tweede raming die het Amerikaanse ministerie van Handel donderdag meldde.

In een eerste raming werd nog een groei van 's werelds grootste economie gemeld van 2,5 procent. Economen hadden verwacht dat dit cijfer onveranderd zou blijven. De neerwaartse herziening hangt samen met een minder sterke opbouw van voorraden door bedrijven en de bezuinigingen bij de overheid.

De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten namen in het afgelopen kwartaal juist iets sterker toe dan eerder werd gemeld. De uitgaven van Amerikaanse consumenten zijn goed voor circa 70 procent van de economie.

Definitief

De Amerikaanse overheid maakt eind juni het definitieve cijfer over de economische groei in de eerste 3 maanden van dit jaar bekend.

Economen verwachten in doorsnee dat de groei dit kwartaal kan afkoelen tot 1,6 procent. Voor de tweede helft van het jaar wordt op een groei van gemiddeld 2,4 procent gerekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen