ANP28 mei '13 09:57

Bonden boos over handelwijze Rabobank

Rabobank-topman Piet Moerland. ANP
Rabobank-topman Piet Moerland. ANP

UTRECHT (ANP) - De vakbonden voelen zich voor het blok gezet door Rabobank met de aangekondigde extra ontslagen bij de bank en willen snel met de directie om de tafel hierover. Erwin Rog, onderhandelaar bij De Unie, vreest bovendien dat er nog meer banen geschrapt gaan worden.

Rabobank-topman Piet Moerland kondigde afgelopen zaterdag in een interview met De Telegraaf aan dat er tot 2016 waarschijnlijk 2000 ontslagen extra gaan vallen, bovenop de eerder aangekondigde 6000. ,,Dat eerste getal blijkt nu een wilde gok, het aantal van 8000 kan dat net zo goed zijn. Als ze zo slecht kunnen voorspellen zijn de voortekenen niet goed'', stelt Rog.

Jan Paul Veenhuizen van FNV sluit zich daar bij aan. ,,Ze weten het zelf niet. En wij zijn hier niet blij mee, we moesten het nieuws uit de krant halen''. Rog van De Unie eist dat Rabobank ,,duidelijke lijnen gaat uitzetten en niet iedere keer terugkomt op de cijfers''. De vakbonden voorspelden eind maart al tegen het ANP dat er zeker 8000 extra banen zouden verdwijnen bij de bank. Rabobank hield echter vol dat het er ,,ten minste'' 6000 zouden zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen