ANP23 mei '13 14:26Aangepast op 23 mei '13 17:40

Eva Jinek zag ontslag WNL niet aankomen

Archiefbeeld Eva Jinek. ANP Kippa
Archiefbeeld Eva Jinek. ANP Kippa

HILVERSUM (ANP) - Eva Jinek zal niet meer te zien zijn bij omroep WNL. Haar tv-programma op zondag wordt vanaf komend weekeinde gepresenteerd door Janneke Willemse, afwisselend bijgestaan door Charles Groenhuijsen of Paul Jansen. Dat maakte de omroep donderdag bekend.

De presentatrice kreeg donderdagmiddag van hoofdredacteur Bert Huisjes te horen dat ze zondag niet naar de studio hoeft te komen. ,,Dat kwam nogal hard aan. Ik dacht eerst dat hij het niet meende'', vertelde Jinek donderdag op Radio 1. Ze noemt het vooral lastig te verteren dat ze ,,zo abrupt'' van de buis wordt gehaald en geen kans krijgt afscheid te nemen van haar kijkers.

Jinek kondigde vorige maand aan na de zomer te vertrekken naar de KRO, waar ze een wekelijkse talkshow krijgt. Wanneer het nieuwe opiniërende actualiteitenprogramma te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Opvolging

Tot de zomerstop stonden nog vijf uitzendingen van het WNL-programma Eva Jinek op zondag gepland. Het ochtendpraatprogramma op Nederland 1 wordt per direct omgedoopt tot WNL op zondag.

Jinek had graag tot de zomerstop willen aanblijven. ,,Maar bij haar opzegging hebben we al laten weten dat we de opvolging eerder rond zouden kunnen hebben'', aldus directeur Robert Alblas.

Willemse (financieel journalist), Groenhuijsen (voormalig Amerika-correspondent voor de NOS) en Jansen (politiek commentator bij De Telegraaf) keren na de zomer terug op de zondagochtend.

Gerelateerde artikelen