ANP11 jun '13 02:31

Schutter VS stond als tiener onder toezicht

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES (ANP) - De man die vrijdag in de Amerikaanse plaats Santa Monica vijf mensen doodschoot, heeft als tiener in 2006 drie dagen onder psychiatrisch toezicht gestaan.

EPA
EPA

LOS ANGELES (ANP) - De man die vrijdag in de Amerikaanse plaats Santa Monica vijf mensen doodschoot, heeft als tiener in 2006 drie dagen onder psychiatrisch toezicht gestaan. Dat heeft de politie maandag gezegd.

De man, John Zawahri, was toen 16 of 17 jaar oud. Wat de aanleiding voor het toezicht was, is niet bekend gemaakt. Volgens anonieme bronnen zou Zawahri vorige week ontdaan zijn door de scheiding van zijn ouders. Ook zou hij een fascinatie voor wapens hebben gehad. Aanwijzingen voor extremistische ideologieën of banden met terroristische groeperingen waren er volgens de FBI niet.

Zawahri schoot eerst zijn broer en vader thuis neer, alvorens hij elders in de stad drie andere slachtoffers maakte. Zijn moeder was in haar geboorteland Libanon, om haar zieke moeder te bezoeken. Het bloedbad eindigde toen agenten de 23-jarige schutter doodschoten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen