ANP15 jan '13 19:55

Wall Street onbeslist

NEW YORK (AFN) - Beleggers op Wall Street kozen dinsdag nauwelijks richting. De handel kreeg gemengde macro-economische cijfers te verwerken en wacht ook op de bedrijfsresultaten die later in de week naar buiten komen. Een daling van het aandeel Apple drukte vooral op technologiebeurs Nasdaq.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel vlak op 13501 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1469 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 3108 punten.

Voorbeurs bleek dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in december met 0,5 procent zijn gestegen. Economen gingen uit van een toename met 0,2 procent. Daarnaast liet de industriële bedrijvigheid in de regio rond New York voor de zesde maand op rij een afname zien. De zogenoemde Empire State-index kwam in januari uit op min 7,8, tegen min 7,3 in december.

Apple

Apple verloor voor de derde dag op rij en stond 2,7 procent lager. Beleggers reageerden negatief op het bericht dat het bedrijf minder orders voor onderdelen van de iPhone5 heeft geplaatst. ,,Apple is een zwaarwegend aandeel en het is psychologisch ook slecht dat zo'n beurslieveling blijft dalen'', aldus een analist.

Dreigende taal van kreditbeoordelaar Fitch over druk op de AAA-rating van de Verenigde Staten deed de stemming ook geen goed. Fitch zei dat de waardering van de VS zal worden herbeoordeeld als de overheid niet snel een oplossing vindt voor de verhoging van het schuldenplafond.

Facebook

Het aandeel Facebook stond 0,8 procent lager. Het sociale netwerk kondigde dinsdag aan een nieuwe zoekfunctie aan de site toe te voegen.

De euro was 1,3335 dollar waard, tegen 1,3340 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat lichte Amerikaanse olie was 0,2 procent goedkoper en kostte 93,98 dollar. Brentolie daalde 0,8 procent tot 111,04 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen