ANP31 jan '13 07:14

Nikkei sluit nipt hoger

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is donderdag na een schommelende handelssessie nipt hoger gesloten. Beleggers grepen de onverwachte krimp van de Amerikaanse economie aan om wat winst te nemen na de recente sterke rally. Sterke koerswinsten onder de financiële instellingen hielden de Japanse beurs echter boven water. De Nikkei sloot uiteindelijk 0,2 procent hoger op 11.138,66 punten.

Het financiële concern Sumitomo Mitsui Financial Group klom 5,2 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Ook de concurrenten Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group klommen 3,6 en 2,8 procent. Spelcomputerfabrikant Nintendo zakte 4,8 procent na een verlaging van de omzetverwachting voor het lopende boekjaar vanwege tegenvallende verkopen. Advantest leverde 1,8 procent in. De Japanse maker van chiptestmachines verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenbeurzen kleine verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul zakte 0,1 procent. In Sydney verloor de All Ordinaries 0,4 procent en maakte daarmee een einde aan een tiendaagse winstreeks.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen