ANP13 mrt '13 18:42

Licht hogere koersen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Op de Amerikaanse aandelenmarkten stonden de belangrijkste graadmeters woensdag tijdens de middaghandel licht hoger. Net als een dag eerder deden beleggers op Wall Street het rustig aan na de recordreeks van de afgelopen week.

Alle drie de toonaangevende graadmeters stonde op een winst van 0,1 procent. Voor de Dow resulteerde dat in een stand van 14.460 punten, de bredere opgezette S&P 500-index noteerde 1554 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq 3246 punten.

De handel kreeg enige steun van een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse detailhandel. Winkeliers profiteerden vorige maand van het herstellende vertrouwen van consumenten in de arbeidsmarkt en huizenmarkt en zagen de sterkste stijging van hun omzet in 5 maanden tijd. Economen hadden verwacht dat hogere belastingen en de aanhoudend hoge werkloosheid een sterker stempel zouden drukken.

Grote uitschieters waren er niet onder de hoofdfondsen in New York. Bank of America, verzekeraar Travelers en it-dienstverlener IBM gingen aan kop met een winst van 0,6 procent. Onderaan stonden computerfabrikant Hewlet-Packard (HP) en aluminiumproducent Alcoa. Beide aandelen verloren 0,8 procent.

Gerelateerde artikelen