ANP11 jun '13 19:50Aangepast op 11 jun '13 21:41

Koopjesjagers verzachten verlies Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - Beleggers op Wall Street waren dinsdag teleurgesteld dat de Bank of Japan geen nieuwe steunmaatregelen heeft aangekondigd.

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - Beleggers op Wall Street waren dinsdag teleurgesteld dat de Bank of Japan geen nieuwe steunmaatregelen heeft aangekondigd. Maar zij grepen de dalende koersen ook aan om goedkoper geworden fondsen aan te kopen, waarmee de verliezen iets werden getemperd. De angst dat ook de Amerikaanse centrale bank het stimuleringsbeleid zal terugschroeven leek niet volledig te overheersen.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot 0,6 procent lager op 15.155 punten. De S&P 500-index stond 0,8 procent lager op 1629 punten en technologiebeurs Nasdaq ging eveneens 0,8 procent omlaag tot 3446 punten.

De Bank of Japan besloot dinsdag geen nieuwe maatregelen te nemen om de onrust op de Japanse obligatiemarkt te beteugelen. Veel analisten hadden juist gerekend op aanvullende maatregelen. Ook was de blik van Amerikaanse beleggers gericht op Europa, waar het Duitse grondwettelijk hof een hoorzitting houdt over de rechtmatigheid van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Financiële fondsen

In New York werden vooral financiële fondsen de dupe van de onrust. Morgan Stanley verloor 3,1 procent en Bank of America leverde 0,9 procent in. Een Amerikaanse ING-analist voorspelde dat de markt beweeglijker zal worden nu de optie bestaat dat de stimuleringsprogramma’s niet worden voortgezet.

Google bevestigde dinsdag de aankoop van Waze, maker van navigatie-apps, zonder financiële details van de overeenkomst te noemen. Bronnen noemden eerder een koopbedrag van 1,1 miljard dollar. Het aandeel noteerde 0,8 procent lager.

Dole

Dole, producent van onder meer vruchten in blik, maakte een sprong van 22,2 procent nadat topman David Murdock had gezegd het bedrijf voor 645 miljoen dollar (486 miljoen euro) van de beurs te willen halen.

De euro was 1,3307 dollar waard, tegen 1,3273 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie daalde met 0,5 procent tot 95,34 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 102,94 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen