ANP22 jan '13 14:58

'Vlakke opening Wall Street’

ANP
ANP

NEW YORK (ANP) - In New York, waar beleggers terugkeren na een lang weekeinde, openen de aandelenbeurzen dinsdag waarschijnlijk nagenoeg vlak. Beleggers maken zich op voor een drukke dag met veel bedrijfsresultaten en cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt.

Daarnaast zullen de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden waarschijnlijk woensdag besluiten of ze een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond van bijna 4 maanden zien zitten. Dat blijkt uit een wetsvoorstel, dat maandag werd gepubliceerd.

Aan het bedrijvenfront maakte DuPont voorbeurs de resultaten bekend. De winst van het Amerikaanse chemieconcern daalde in het vierde kwartaal fors ten opzichte van dezelfde periode in 2011. DuPont kampte onder meer met een ingestorte vraag naar het verfpigment titaniumdioxide en onderdelen voor zonnepanelen. DuPont versloeg wel de verwachting van analisten, die hadden gerekend op een grotere winstafname.

Sandy

De Amerikaanse verzekeraar Travelers boekte over het laatste kwartaal van vorig jaar 51 procent minder winst dan een jaar geleden. De grote daling komt door de claims die werden ingediend voor de schade die superstorm Sandy in oktober toebracht aan de oostkust van de Verenigde Staten. De winstdaling viel echter lager uit dan analisten hadden voorzien.

Ook het farmaceutische concern Johnson & Johnson, telecombedrijf Verizon en luchtvaartmaatschappij Delta Airlines openden de boeken over het afgelopen kwartaal. Na de slotbel zullen internetbedrijf Google en technologieconcern IBM de kwartaalcijfers bekendmaken.

Martin Luther King Day

Op macro-economisch terrein wordt nog gewacht op de verkopen van bestaande huizen in de Verenigde Staten, die een half uur na de openingsbel worden vrijgegeven.

De openingsindicatoren wijzen op een 0,1 procent lagere opening voor de Dow-Jonesindex en een 0,1 procent hogere opening voor technologiebeurs Nasdaq. Maandag was Wall Street gesloten vanwege Martin Luther King Day. De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag met een winst van 0,4 procent op 13.649,70 punten.

Gerelateerde artikelen