ANP28 jan '13 11:02Aangepast op 28 jan '13 15:08

Grootste oppositiekracht praat niet met Mursi

CAÏRO (ANP) - De belangrijkste oppositiecoalitie in Egypte heeft de ,,nationale dialoog'', die president Mohamed Mursi wil, afgewezen. Volgens het Nationale Reddingsfront (NSF) was het voorstel tot de dialoog niet oprecht.

Eerder op de dag leek de belangrijkste kracht binnen de Egyptische oppositie nog wel van plan om met Mursi om tafel te gaan. Winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Mohamed ElBaradei en de linkse Hamdeen Sabahy zeiden al weinig te verwachten van het overleg dat Mursi heeft aangeboden. Ze eisen dat de president eerst de verantwoordelijkheid neemt voor het bloedvergieten van de afgelopen dagen en dat hij belooft dat er een regering van ,,nationale redding'' komt.

Mursi wil met de nationale dialoog een einde maken aan de politieke crisis van de afgelopen dagen. Afgelopen weekeinde braken in het Noord-Afrikaanse land rellen uit na een vonnis over voetbalhooligans, waarbij 21 mensen ter dood werden veroordeeld. Een dag eerder werd onder andere geprotesteerd tegen het regime van Mursi. De president riep in enkele steden de noodtoestand uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen