ANP30 mei '13 13:07

'Boete Kendrion dikke teleurstelling'

AMSTERDAM (AFN) - Kendrion raakt de Europese boete van 34 miljoen euro waarschijnlijk niet kwijt. Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen is dat een ,,dikke teleurstelling'', zo zei hij donderdag.

Kendrion kreeg de boete in 2005 wegens verboden prijsafspraken over plastic zakken voor de industrie in Nederland en België. Het bedrijf verloor in 2011 in hoger beroep maar ondernam toen opnieuw stappen. Volgens Kendrion was alleen een voormalige dochteronderneming betrokken. Maar het advies dat de advocaat-generaal donderdag uitbracht, wordt meestal door de rechters gevolgd.

Muller spreekt van een idiote, onvoorstelbare gebeurtenis. Kendrion wordt volgens hem nu helemaal gepakt, terwijl het een (voormalig) dochterbedrijf was waar de zaken zich afspeelden. ,,Als jij een overtreding maakt met een auto gaan ze ook niet je huis belasten'', aldus Muller.

Voorziening

Kendrion nam eerder al een voorziening voor de boete, maar volgens Muller waren ze in de veronderstelling dat deze uiteindelijk niet betaald hoefde te worden. De analist benadrukte dat de boete geen effect heeft op de bankconvenanten. ,,Daar zijn afspraken met de banken over gemaakt'', zo wist hij.

Ook op de dagelijkse gang van zaken zal het geen merkbaar effect hebben als Kendrion de boete uiteindelijk volledig zal moeten betalen. ,,Maar in de expansiedrift van een onderneming betekent het natuurlijk een kinkje in de kabel.''

Kendrion, waar Theodoor Gilissen een buy-advies en een koersdoel van 21 euro op hanteert, noteerde donderdag omstreeks 12.50 uur 3,4 procent lager op 20,10 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen