ANP9 aug '13 14:58

‘Lagere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York openen vrijdag naar verwachting licht lager.

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York openen vrijdag naar verwachting licht lager. De toenemende verwachting dat de Amerikaanse centrale bank volgende maand zal beginnen met de afbouw van het stimuleringsbeleid blijft zorgen voor terughoudendheid op Wall Street.

Het aandeel BlackBerry klimt zo’n 10 procent in de voorbeurshandel. De Canadese mobieltjesfabrikant overweegt volgens persbureau Reuters om een koper te vinden die het bedrijf van de beurs wil halen. Een formeel verkoopproces zou echter nog niet zijn gestart.

De in de Verenigde Staten genoteerde aandelen van het Mexicaanse América Móvil staan vrijdag in de voorbeurshandel juist flink onder druk. América Móvil koerste tot 7,3 procent in de min. América Móvil maakte eerder op de dag bekend een bod op KPN te willen doen voor 2,40 euro per aandeel. Het bedrijf van multimiljardair Carlos Slim bezit al circa 30 procent van het Nederlandse telecombedrijf.

Amerikaanse bedrijfsvoorraden

Op macro-economisch terrein staan alleen de Amerikaanse bedrijfsvoorraden op het programma. Die zullen een halfuur na opening van de markt naar buiten komen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters herstelden donderdag licht na drie verliesbeurten op rij. Beter dan verwachte cijfers over de in- en uitvoer van China en over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zelf gaven de handel steun. Vooral technologie-aandelen stonden in de belangstelling. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 15.498,32 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen