ANP21 jan '13 14:47

'Klimaatbeheersing kost 700 miljard dollar'

DAVOS (AFN/BLOOMBERG) - Om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden moet er jaarlijks 700 miljard dollar (526 miljard euro) worden geïnvesteerd. Dat stelt het World Economic Forum (WEF) maandag. Het orgaan adviseert overheden om meer te investeren, wat het bedrijfsleven ook moet aansporen om schoner en groener te worden.

Volgens berekeningen van het WEF zouden overheidsinstanties 36 miljard dollar meer moeten investeren in het vergroenen van de samenleving. Dat bedrag komt bovenop de 96 miljard dollar die nu al wordt vrijgehouden voor groene doelen. De calculaties tonen aan dat door die verhoging het bedrijfsleven op zijn beurt 570 miljard dollar vrij zou kunnen maken om over te stappen op schonere technologie.

Het WEF meent dat de vergroening van de mondiale economie de enige manier is om de verwachte wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050 in stand te houden. Volgens Thomas Kerr, topman van het klimaatbeheersingsonderdeel van het WEF, vindt het tijd worden dat er een wereldwijde aanpak komt. ,,Er zijn veel succesvolle projecten geweest waarbij overheden investeerden in een groenere samenleving, waarna het bedrijfsleven volgde'', legde hij uit.

Gerelateerde artikelen