ANP26 jan '13 21:57

ADO verspeelt punten tegen Roda

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft zaterdag voor eigen publiek niet van Roda JC kunnen winnen. De gasten, bijna de hele tweede helft met een man minder na een dubieuze rode kaart voor Sanharib Malki, vochten zich in het slot terug tot 2-2.

Roda was na de zege op NEC van vorige week (2-0) nog met vertrouwen naar Den Haag afgereisd. De Limburgers werden het eerste kwartier echter volledig weggespeeld. De Hagenaars hielden het tempo hoog, waardoor Roda constant een stap te laat was. Dat resulteerde in de 14e minuut in een verdiende voorsprong. Jens Toornstra stuurde Mike van Duinen weg, die de Poolse Roda-doelman Filip Kurto met een boogbal passeerde: 1-0.

Na die snelle voorsprong leek ADO het echter wel even goed te vinden. De Limburgers kwamen daardoor meer in het spel voor, zonder overigens echt grote kansen te creëren. Dat Roda nog vlak voor rust op gelijke hoogte kwam, was dan ook vrij verrassend. Mikolaj Lebedynski, die voor de tweede week achter elkaar in de basis stond, was bij een hoekschop net iets eerder bij de bal dan Gino Coutinho en tikte de 1-1 achter de ADO-doelman.

Veters

De thuisploeg, waar spits Rydell Poepon op de bank begon en Tom Beugelsdijk in de basis terugkeerde na een schorsing, kreeg het veldoverwicht na de rode kaart van Malki terug. Al zal Roda zich nog flink beklagen over die beslissing. Het leek er namelijk meer op alsof de Syriër met zijn veters vastzat aan de schoen van zijn tegenstander en zich los probeerde te rukken.

Nadat Danny Holla in de 78e minuut vanaf elf meter, hij werd zelf ten val gebracht, voor de 2-1 had gezorgd, leek de buit voor ADO binnen. Een scherpe uitval van Roda vlak voor tijd voorkwam dat echter. Vito Wormgoor (ADO) kon een schot alleen met de hand keren. De verdediger kreeg rood, waarna Mark-Jan Fledderus de toegekende strafschop in de rebound binnen schoot (2-2).

Gerelateerde artikelen