ANP30 jan '13 07:22

Nikkei eindigt boven 11.000 punten

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is woensdag boven de belangrijke grens van 11.000 punten geëindigd, voor het eerst sinds april 2010. Goede winstvooruitzichten van Japanse bedrijven en een verdere verzwakking van de Japanse yen zorgden voor een positieve stemming. De Nikkei sloot 2,3 procent hoger op 11.113,95 punten.

Yahoo Japan maakte een koerssprong van ruim 17 procent. Het internetbedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar dankzij sterker dan verwachte advertentieverkopen. Ook werd het dividend opgeschroefd. Het Japanse telecomconcern Softbank klom 3,6 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei is de operationele winst van Softbank gestegen tot een recordniveau, geholpen door de verkopen van de iPhonevan Apple.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen woensdag ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul won 0,4 procent. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,2 procent en boekte daarmee voor de tiende dag op rij winst. De Australische beurs kent daarmee de langste winstreeks sinds oktober 2003.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen