ANP27 jan '13 17:08Aangepast op 27 jan '13 17:34

Kip Caravans begint export naar China

AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse Kip Caravans begint op korte termijn met de export naar China. Dat meldde Het Financieele Dagblad zondag op zijn website.

Nederlands enige caravanproducent tekent naar verwachting maandag een intentieverklaring voor de export van caravans naar China. De eerste exemplaren worden vervolgens in de komende weken van Rotterdam naar China verscheept, zei directeur Henk Gunnink tegen de krant. Volgens Gunnink kan China een belangrijke markt worden voor Kip. ,,Kamperen, caravans en campings zijn vrij nieuwe verschijnselen in China, maar sterk in opkomst'', stelde hij.

De eerste maanden zullen zes tot tien caravans per maand naar China worden verscheept, maar Gunnink hoopt dat aantal snel op te kunnen voeren. De export moet onder meer worden gesteund door de showroom met Kip-modellen die de Chinese onderneming Camping China op korte termijn in Peking wil openen.

Kip ging in 2007 en 2010 nog failliet. Na het laatste bankroet nam Gunnink met enkele andere investeerders de fabriek over. Sinds de doorstart in 2011 wist het bedrijf ongeveer 500 caravans te verkopen. Volgens Gunnink draait Kip momenteel nog verlies. In de komende jaren rekent hij echter op winst.

Gerelateerde artikelen