ANP6 mrt '13 13:34

OCI in overleg met Egyptische belastingdienst

AMSTERDAM (AFN) - Orascom Construction Industries (OCI) treedt in overleg met de Egyptische belastingdienst over de vermeende claim tegen het bouw- en kunstmestbedrijf. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf woensdag bekend.

De belastingdienst heeft OCI uitgenodigd op zondag 10 maart over de claim te komen praten. Eerder deze week gaf OCI aan geen belasting te hebben ontdoken bij de verkoop van Orascom Building Materials in 2007 aan het Franse Lafarge. Het bedrijf heeft in januari beroep aangetekend tegen een eerdere aanslag ter waarde van 4,7 miljard Egyptische pond (534 miljoen euro) in het kader van de overname.

Egyptische media meldden zondag dat OCI-topman Nassef Sawiris van de Egyptische autoriteiten niet meer mag reizen. Hij en zijn vader, de voormalig topman van Orascom Onsi Sawiris, zouden door de Egyptische overheid worden verdacht van belastingontduiking en zouden de Egyptische belastingdienst nog 14 miljard Egyptische pond (1,6 miljard euro) schuldig zijn. OCI gaf maandag aan geen melding over een reisverbod te hebben ontvangen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen