ANP3 apr '13 09:20Aangepast op 3 apr '13 09:42

AEX opent in mineur

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag in de min geopend. Ook de andere Europese aandelenbeurzen begonnen met kleine verliezen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten van een dag eerder.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,2 procent lager op 351,81 punten. De MidKap bleef onveranderd op 530,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,2 en 0,5 procent.

De markt wacht nog op het Amerikaanse banencijfer van salarisstrookverwerker ADP, dat later op de dag verschijnt. Het banencijfer van ADP vormt een indicator voor het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

Vodafone

In Londen zakte Vodafone 2,7 procent. Het Amerikaanse telecomconcern Verizon heeft ontkend dat het samen met concurrent AT&T een bod overweegt op de Britse branchegenoot Vodafone. Dinsdag meldde de website FT Alphaville dat Verizon samen met AT&T een gezamenlijk bod voorbereidt op Vodafone. Verizon herhaalde wel interesse te hebben in het uitkopen van Vodafone in Verizon Wireless, de draadloze tak van het concern waarin Vodafone een deelneming heeft van 45 procent.

SBM Offshore was de grootste daler in de AEX met een verlies van 3,2 procent tot 12,64 euro. De maritiem dienstverlener heeft de uitgifteprijs van zijn claimemissie vastgesteld op 10,07 euro per gewoon aandeel. Aandeelhouders krijgen 1 aandeel per 10 claimrechten. Supermarktconcern Ahold was de grootste stijger met een plus van 1,2 procent. In de MidKap stond Pharming onderaan met een min van 2,7 procent. Kabelbedrijf Ziggo ging aan kop met een winst van 1,7 procent na een adviesverhoging door de Zwitserse bank UBS.

De euro was 1,2799 dollar waard, tegen 1,2834 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 96,56 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen