ANP10 mrt '13 10:49Aangepast op 10 mrt '13 13:30

Kinderen omgekomen door brand in Duitsland

EPA
EPA

STUTTGART (ANP) - Door een grote brand in de Zuid-Duitse plaats Backnang bij Stuttgart zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker zeven kinderen en een volwassene om het leven gekomen. Ze kwamen naar verluidt uit hetzelfde gezin, meldden Duitse media. Drie mensen raakten gewond. Eerder op zondag meldde de politie in totaal zeven doden, maar daarna is nog een omgekomen kind gevonden.

De oorzaak van de brand in het gebouwencomplex, dat ooit een lederwarenfabriek was, is nog onbekend. Omwonenden zeiden dat de brand mogelijk is ontstaan in een houtoven op de eerste verdieping.

In de nacht ervoor brandde 20 kilometer ten noorden van Stuttgart, in de plaats Bietigheim-Bissingen, een fabriekshal af. Circa 20 minuten nadat daar alarm voor was geslagen bij de brandweer, brak ook brand uit in een nabijgelegen autohandel in dezelfde plaats. De politie in Bietigheim-Bissingen vermoedt dat er een verband bestaat tussen de branden en mogelijk ook met een serie brandstichtingen in auto's in oktober en november vorig jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen