ANP17 mrt '13 10:11

Djokovic berust in nederlaag

INDIAN WELLS (ANP) - Tennisser Novak Djokovic weet weer wat verliezen is. De Argentijn Juan Martin del Potro voorkwam zaterdag (plaatselijke tijd) een 23e zege op rij voor de Servische nummer één van de wereld. Djokovic verloor in de halve finales van het toernooi in Indian Wells, onderdeel van de Masters Series, in drie sets: 6-4 4-6 4-6.

Del Potro neemt het in de finale op tegen Rafael Nadal. De Spanjaard schakelde in de andere halve finale de Tsjech Tomas Berdych uit in twee sets: 6-4 7-5.

Djokovic berustte in zijn verlies. ,,Ik verprutste de kansen die ik kreeg. Ik bewoog niet goed en verdiende het niet te winnen. Alle credits voor mijn tegenstander, die op de beslissende punten wel de juiste ballen sloeg'', zei de Serviër, die voor zijn vorige nederlaag terug moest naar oktober 2012 in Parijs, toen de Amerikaan Sam Querrey hem de baas was.

,,Het kan nu eenmaal gebeuren'', meende Djokovic, die nog wel de eerste set won, maar daarna twee keer met 6-4 verloor. In het derde bedrijf gaf hij een voorsprong van 3-0 uit handen.

Gerelateerde artikelen