ANP27 jan '13 18:48

NEC wint gezapig duel van FC Groningen

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft een fortuinlijke 2-1-overwinning behaald op FC Groningen. Het duel in stadion De Goffert was het aankijken nauwelijks waard. Tien minuten voor het einde besliste de Deen Sören Rieks het gezapige duel. Mitchell Schet van FC Groningen moest in de slotfase met rood (twee maal geel) van het veld.

NEC begon nog wel goed aan de wedstrijd. Al na 10 minuten kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor op voorsprong. De volkomen vrij gelaten centrale verdediger Rens van Eijden kopte een vrije trap van Nick van der Velden achter doelman Marco Bizot: 1-0

FC Groningen probeerde na die tegenvaller het initiatief naar zich toe te trekken. De aanvalspogingen werden echter te traag en over te veel schijven uitgevoerd. Toch was de ploeg halverwege de eerste helft dicht bij de gelijkmaker. NEC-doelman Khalid Sinouh voorkwam dat door attent te reageren bij een actie van Andraz Kirm.

Slordig

Ook NEC was na die vlotte start op een schot na van Sören Rieks niet echt gevaarlijk meer. De opbouw van achteruit was slordig en te veel werd de lange bal gehanteerd richting spits Melvin Platje. Niet de slimste oplossing omdat Platje in de lucht op moest tornen tegen de een kop grotere Virgil van Dijk.

Na de rust zette FC Groningen wat meer druk op de achterste linie van NEC. Van Dijk schampte met een kopbal de paal na een vrije trap van Kirm. En doelman Sinouh moest redden bij een kopbal van Género Zeefuik. Halverwege de tweede helft kwam FC Groningen verdiend op 1-1. Van grote afstand schoot Schet raak.

Pas na die gelijkmaker zocht NEC onder aanvoering van de ijverige Nick van der Velden weer wat nadrukkelijker de aanval. Met succes, want 10 minuten voor tijd zette Rieks de Nijmeegse club opnieuw op voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van FC Groningen in de slotfase de gelijkmaker te forceren hield NEC de winnende marge vast.

Gerelateerde artikelen