ANP19 jan '13 21:05

Vroege treffer Everton velt Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - Heracles Almelo is de tweede seizoenshelft uitstekend gestart. Op bezoek bij sc Heerenveen werd zaterdag met 1-0 gewonnen. Everton maakte al in de eerste minuut de enige treffer van een verder matig duel.

De klok stond op 46 seconden toen Heracles raak schoot via Everton. Heerenveen probeerde de Braziliaan buitenspel te zetten, maar dat mislukte volledig, waarna de spits dankzij een heerlijke aanname in één beweging vrij baan had naar het Friese doel. Alleen voor doelman Kristoffer Nordfeldt bleef Everton koel.

Daarmee was alle discussie over het niet opstellen bij Heracles van Samuel Armenteros, Willie Overtoom en Marko Vejinovic eigenlijk direct verdwenen. Trainer Peter Bosz besloot tijdens de winterstop om het drietal met aflopende contracten, die ze bovendien niet willen verlengen, voorlopig geen basisplaats meer te geven.

Eindpass

Heerenveen mocht na de vroege achterstand wel veel de bal hebben, maar gevaar stichten was er eigenlijk nooit bij. Eén keer vuurde Filip Djuricic na een goede aanval gevaarlijk voorlangs. De ploeg van Marco van Basten moest het voorin doen met de jonge Duitser Mark Uth in de spits, als de vervanger van de aan zijn enkel geblesseerde Alfred Finnbogason. Uth is topscorer van de beloftencompetitie, maar slaagde er geen moment in het gevaar waar zijn IJslandse concurrent altijd voor zorgt te benaderen.

Heracles had met iets meer precisie bij rust al ruimer voor kunnen staan, maar na soepele aanvallen ging het te vaak mis bij de eindpass. Daarnaast had Everton pech dat een volley op de buitenkant van de paal eindigde.

Meteen na rust kreeg Bart Schenkeveld een grote kans alsnog voor 2-0 te zorgen, maar Nordfeldt kreeg een voet tegen de inzet van de Almeloër. Heerenveen moest het hebben van de individuele actie van Djuricic, die als linksbuiten af en toe knap ruimte voor zichzelf maakte, maar het doel niet wist te vinden of een attent keepende Remko Pasveer op zijn weg vond. De overstap van een systeem met drie naar vier verdedigers, pakte direct goed uit voor Heracles en maakte dat Heerenveen de vierde thuisnederlaag van het seizoen niet kon voorkomen.

Gerelateerde artikelen