ANP11 mrt '13 08:35Aangepast op 11 mrt '13 10:51

Commissaris Groothandelsgebouwen opgestapt

ROTTERDAM (AFN) - Eijk de Mol van Otterloo is afgelopen vrijdag afgetreden als commissaris van Groothandelsgebouwen vanwege een verschil van inzicht. Dat maakte het vastgoedbedrijf maandag bekend. Het meningsverschil had betrekking op de certificering van aandelen. De termijn van De Mol van Otterloo liep nog tot volgend jaar.

Groothandelsgebouwen heeft momenteel 16 aandeelhouders wiens stukken op naam zijn geregistreerd. Indien een aandeelhouder zijn aandelen wil verkopen, moet hij of zij bij het bedrijf een verzoek tot certificering indienen. Ook is bij verkoop een notariële akte nodig.

De commissarissen en de directie hebben de wenselijkheid van het al dan niet handhaven van de certificering van de aandelen van de vennootschap besproken. Daarover hebben zij ook de Stichting Administratiekantoor Groothandelsgebouwen (StAk) gehoord. Op basis van afzonderlijke externe adviezen en het gevoerde overleg is besloten de certificering vooralsnog niet te beëindigen. Volgens het bedrijf gelden de redenen die hiervoor al in het jaarverslag van 2004 werden gegeven nog steeds. Onduidelijk is welke wijzigingen van dit beleid De Mol van Otterloo, die een belang van ruim 30 procent in het bedrijf heeft, voor ogen had.

Timing

De certificering is een agendapunt op de komende algemene aandeelhoudersvergadering op 12 april. De timing van het vertrek van De Mol van Otterloo is dan ook opmerkelijk. ,,Dat zijn uw woorden, maar dat kan ik niet ontkennen'', aldus directeur Marius Meurs. Hij voegde toe dat ongeveer 5 procent van de aandelen Groothandelsgebouwen op naam staat.

Het is nog niet bekend of de vacature in de raad van commissarissen wordt opgevuld. Bij het aantreden van De Mol van Otterloo steeg het aantal commissarissen van 4 naar 5. ,,Het valt nog te bezien of het er 4 blijven of dat gezocht zal worden naar een opvolger'', aldus Meurs. Het is de directeur niet bekend of De Mol van Otterloo zijn belang wil afbouwen.

Gerelateerde artikelen