ANP8 jun '13 07:21

Mammoet en virtueel bos in vernieuwd museum

Auteur: ANP Nieuws

DENEKAMP (ANP) - De mammoet en het kalf met twee koppen hebben gezelschap gekregen van een virtueel bos.

ANP
ANP

DENEKAMP (ANP) - De mammoet en het kalf met twee koppen hebben gezelschap gekregen van een virtueel bos. Na 2 jaar verbouwen en vernieuwen opent in het Twentse Denekamp het oudste regionale natuurhistorisch museum van Nederland zaterdag de deuren. Natura Docet heeft ook meteen de naam vernieuwd: Wonderryck Twente is er aan toegevoegd.

Het mammoetskelet, de vitrines met verzamelingen insecten en stenen, de opgezette dieren: ze zijn allemaal weer te zien in Natura Docet (de natuur onderwijst). Maar nu gecombineerd met interactieve onderdelen. Zoals een computerspel om te zien op welk dier je lijkt en voor kinderen het Funky Forest, een virtueel bos waar ze het ecosysteem kunnen regelen.

Ook is er restaurant en een filmzaal in het vernieuwde museum. Directeur Stans van der Veen verwacht jaarlijks 50.000 bezoekers. De heropeningstentoonstelling 'Beweeg door Twente' legt een relatie tussen instincten en drijfveren van bekende Twentenaren en hun dierlijk evenbeeld.

Natuurliefhebber en schoolmeester Johannes Bernardus Bernink (1878-1954) begon het museum in 1911. Natura Docet kreeg landelijke faam en hielp mee van Twente een vakantiebestemming te maken.

Gerelateerde artikelen