ANP8 apr '13 01:03Aangepast op 8 apr '13 02:07

Dode Rotterdam getroffen door politiekogel

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - De man die zondagavond overleed na een schietpartij in de Rotterdamse wijk Charlois is getroffen door een politiekogel. Dat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag bevestigd.

Het slachtoffer is een 29-jarige Rotterdammer. Het is volgens een politiewoordvoerder niet duidelijk of de kogel hem fataal is geworden of dat hij nog andere verwondingen had. Politieagenten waren de enigen die schoten hebben gelost, aldus de zegsman.

Medewerkers van Stadstoezicht hadden de man rond 18 uur aangesproken op de Carnissesingel. De man vluchtte waarop Stadstoezicht de hulp inschakelde van de politie. Agenten zagen de man in de Fazantstraat. Hij had volgens de politie een slag- en steekwapen bij zich. Hierop schoot de politie de man neer. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen nog ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer helpen.

Over de toedracht is verder nog niets bekendgemaakt. Op de plaats van delict werd een slag- en steekwapen in beslag genomen. Omdat het een zaak is waar agenten zelf bij betrokken zijn, onderzoekt de Rijksrecherche de zaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen