ANP9 jun '13 00:05

Viering 100e geboortedag majoor Bosshardt

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Met een gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam is zaterdag stilgestaan bij de 100e geboortedag van majoor Bosshardt (1913-2007), de beroemde heilsoldate die zich jarenlang op de Amsterdamse Wallen inzette voor hulpbehoevenden.

Tijdens het gala was een musical te zien over het leven en werk van de majoor. Daarin speelden bekende Nederlanders als Mariska van Kolck en Mies Bouwman mee, maar ook mensen die hulp hebben gekregen van het Leger des Heils. Van Kolck speelde de heilsoldate, terwijl Bouwman zichzelf speelde.

Presentator en journalist Sander de Kramer kreeg tijdens het evenement de Majoor Bosshardt Prijs. Hij kreeg die toegekend voor de manier waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld. Met de onderscheiding zet het Leger des Heils mensen in het zonnetje die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving.

Eerbetoon

De Kramer liet weten zich vereerd te voelen. ,,Voor mij is mijn inzet voor de wereld heel vanzelfsprekend. Ik vind het belangrijk dat de plekken waar zich ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, internationaal meer aandacht krijgen.''

Bosshardt kreeg vrijdag ook al een eerbetoon in Amsterdam. In de rosse buurt werden de Majoor Bosshardtbrug en een standbeeld van de heilsoldate onthuld.

Gerelateerde artikelen