ANP2 apr '13 16:27

Programma Koningsbal Museumplein krijgt vorm

Archiefbeeld André van Duin. ANP Kippa
Archiefbeeld André van Duin. ANP Kippa

AMSTERDAM (ANP) - Met optredens van André Rieu en zijn orkest, André van Duin en Martijn Fischer in zijn rol van André Hazes is het avondprogramma voor het Koningsbal in Amsterdam voor een belangrijk deel rond. De gemeente hoopt binnenkort nog meer namen bekend te kunnen maken van artiesten die op 30 april zullen optreden op het podium op het Museumplein.

Ook overdag zijn er optredens en in de ochtenduren is er een kinderprogramma, kondigde een woordvoerder van de gemeente dinsdag aan. Tussendoor kunnen bezoekers via grote schermen op het Museumplein de inhuldiging van koning Willem-Alexander volgen. De gemeente hoopt daarmee de drukte in de stad te kunnen spreiden.

Het Museumplein biedt volgens de woordvoerder plaats aan 50.000 tot 70.000 mensen. De organisatie creëert een paar duizend zitplaatsen voor het publiek. De gemeente raadt mensen die naar het Museumplein willen zeer dringend aan te reizen via station Amsterdam Zuid en niet via het Centraal Station. ,,We adviseren mensen ook om voor de avond een keuze te maken tussen de Koningsvaart op het IJ en het Koningsbal op het Museumplein, want het is praktisch niet te doen beide evenementen te bezoeken'', waarschuwde de zegsman van de gemeente.

Het Koningsbal in Amsterdam duurt tot middernacht. Tot 23.00 uur zijn er optredens.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen