ANP16 mrt '13 14:03

Wilders begint met verzetstoer

SPIJKENISSE (ANP) - Op de markt van Spijkenisse is PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag begonnen met zijn toer door het land om mensen verzet te laten aantekenen tegen de bezuinigingen van het kabinet.

Hij begon al eerder met zijn verzetsactie en vergaarde inmiddels meer dan 30.000 reacties. Vlak voor Prinsjesdag worden alle protesten overhandigd aan het kabinet.

Er was zeker belangstelling voor Wilders tussen de Spijkenisser marktkramen en winkels en dan vooral om met hem op de foto te gaan. Intussen werden lijsten uitgedeeld om te tekenen en folders met het internetadres van de actie.

Contact

,,Het was hartstikke leuk, een warm bad, een geweldig begin eigenlijk'', aldus Wilders, die toegaf dat de meerderheid voor een foto met hem of een handje kwam. Toch waren er ook wel gesprekjes over de huidige situatie in ons land. ,,Maar die zijn natuurlijk vluchtig.''

Tot eind juni reist Wilders door het land en misschien gaat hij na de zomervakantie nog door. Aanstaande woensdag gat hij met de hele fractie naar Almere en binnenkort staan Volendam en Roermond op het programma. Wilders kiest er bewust voor ook op dagen te gaan dat de Tweede Kamer vergadert, omdat hij het contact met de bevolking ook heel erg belangrijk vindt. ,,Maar stemmingen in de Kamer gaan we niet laten schieten.''

Gerelateerde artikelen