ANP21 jan '13 11:10

Komst Sneijder 'transfer van de eeuw’

ISTANBUL (ANP) - Het is de 'transfer van de eeuw’, oordeelt de grote Turkse sportkrant Fanatik. Concurrent FotoMac brengt het nieuws met de toevoeging dat het 'geen grapje maar werkelijkheid’ is en dat Wesley Sneijder 'erg opgewonden’ is. De komst van de Oranje-international naar Galatasaray is maandag groot nieuws in Turkije.

Ook veel gewone kranten brengen de komst van de Nederlandse sterspeler naar de club uit Istanbul op hun voorpagina’s. De grote Turkse TV-zender NTV blies een zinnetje van Sneijder dat hij 'houdt van grote wedstrijden en tegen Besiktas wil spelen’ lekker op: 'Sneijders eerste statement is voor Besiktas!’ Besiktas, samen met Galatasaray en Fenerbahce de top van het Turkse voetbal, staat tweede in de ranglijst van de Turkse competitie, Galatasaray eerste.

Bij het bekend worden van het nieuws zondag was Sneijder meteen het belangrijkste onderwerp dat door Turkse twitteraars werd besproken, met de 'hashtag’ WelcomeToGalatasarayWesleySneijder. Ook op maandagochtend is Sneijder het meest besproken onderwerp op Twitter.

Yolanthe

Behalve het nieuws van Sneijder zelf, haalt echtgenote Yolanthe ook de kolommen. Ze schreef op Twitter in het Turks 'Bedankt voor jullie lieve berichtjes!’, en dat is natuurlijk voldoende stof voor een stukje mét foto.

Sportkrant Fanatik gaat de hele week uitpakken met de komt van Sneijder. Op de voorpagina belooft de krant op dinsdag een Wesley Sneijder-poster, en op woensdag en donderdag een foto-album in twee delen.

Sneijder komt maandagmiddag naar Istanbul om zijn contract te tekenen. Om 15.30 uur, meldt FotoMac. Er zal ongetwijfeld een schare fans klaarstaan om de Nederlander te verwelkomen.

Gerelateerde artikelen