ANP24 jan '13 12:39

Unit4 onderaannemer in raamcontract Londen

LONDEN (AFN) - Unit4 levert Saas-technologie aan het Britse telecomconcern BT dat een raamcontract heeft getekend met de Westminster council (deelraad) in Londen. Dat bevestigde marketingdirecteur David Turner van het Nederlandse softwarebedrijf donderdag. Het blad Computerworld UK maakte woensdag melding van de deal.

De councils Hammersmith & Fulham en Kensington gaan de technologie ook gebruiken en nog eens 17 andere deelraden hebben interesse getoond, aldus Turner. Hij zei momenteel geen financiële details te kunnen geven.

Rabobank kwam op basis van bronnen tot een totale contractwaarde tussen 48 miljoen en 1,26 miljard Britse pond, afhankelijk van het aantal deelnemende councils. ,,We hebben het over potentieel grote bedragen'', aldus de bank. ,,Uitgaande van een opbrengst van 40 procent van een jaarcontract voor Unit4, kan de deal 63 miljoen pond toevoegen aan Unit4's jaaromzet.''

Contract

Unit4 tekende in december een contract ter waarde van 1,2 miljoen pond met de Coventry City Council. Agresso is de meest gebruikte ERP-software binnen de lokale overheden in het Verenigd Koninkrijk. De potentiële groei van Unit4 in deze markt is de voornaamste reden dat Rabo het bedrijf recent opnam in de 'conviction buy list'.

Donderdag noteerde Unit4 1,8 procent hoger op 25,02 euro, terwijl de MidKap vlak stond.

Gerelateerde artikelen