ANP16 mrt '13 20:53

SC Heerenveen niet te stuiten

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

NIJMEGEN (ANP) - SC Heerenveen is in de eredivisie aan een opmerkelijke opmars bezig. De ploeg van trainer Marco van Basten won zaterdag met 1-3 bij het hoger geklasseerde NEC, mede dankzij twee puntgave treffers van de uitblinkende Filip Djuricic. Het was de vierde zege op rij voor de Friese ploeg, die de positie in het linkerrijte van de eredivisiestand danig verstevigde.

Bij sc Heerenveen was Djuricic vanaf de beginfase de gevaarlijkste man. De technisch begaafde Serviër liet zich vaak slim een linie terugzakken om daarna snel via een combinatie het Nijmeegse doel weer op te zoeken. Al in de 7e minuut had Djuricic de score kunnen openen, nadat doelman Gabor Babos een vrije trap van Joey van den Berg niet goed had weggewerkt. De nummer 9 van de bezoekers tikte de rebound iets te gehaast naast.

Babos herstelde zich goed van zijn zwakke start. De 38-jarige keeper hield voor de rust Alfred Finnbogason tot twee keer tot van scoren af. Bij een kansrijk schot van Yassine El Ghanassy werd de ervaren Hongaar geholpen door zijn verdediger Pavel Cmovs.

Counter

NEC, met een aangepaste defensie, was zeker niet de mindere van sc Heerenveen, maar de thuisploeg kwam minder vaak in scoringspositie. Kevin Conboy en de sterke Nick van der Velden zagen in de eerste helft hun doelrijpe schoten nog net worden geblokt.

Na een vlak begin van de tweede helft brak Ruud Boymans de ban in de 62e minuut. Hij rondde een scherpe counter, met Erik Falkenburg en Van der Velden in een dienende rol, koelbloedig af, 1-0. Dankzij Finnbogason was het 8 minuten later alweer gelijk. De IJslander maakte zijn 20e treffer nadat Babos een schot van Van den Berg had gekeerd, 1-1.

Met een schitterende boogbal zette Djuricic zijn ploeg kort na de gelijkmaker op voorsprong (1-2). Boymans kreeg daarna de beste kans op de niet onverdiende gelijkmaker. NEC kon echter niet aan derde nederlaag op rij ontsnappen, zeker niet toen Djuricic in de extra tijd nog eens zijn grote kwaliteiten toonde als speelse afmaker: 1-3.

Gerelateerde artikelen