ANP29 jan '13 12:17

Rutte: Beatrix ziet af van nationaal geschenk

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Het is de ,,nadrukkelijke wens'' van koningin Beatrix en prins Willem-Alexander dat de troonswisseling op 30 april sober en binnen de financiële grenzen van de huidige economisch moeilijke tijd wordt gevierd. Ze hoeft daarom ook geen nationaal geschenk. Dat lijkt haar gezien de financiële situatie waarin het land zich bevindt ,,niet passend'', zei premier Mark Rutte dinsdag.

,,We zoeken soberheid, maar dat staat niet in de weg dat het een prachtige dag wordt . Het wordt een mooie dag en een groot feest, maar we kunnen er op letten dat het in financiële zin binnen de grenzen blijft'', aldus Rutte dinsdag na een extra, ingelaste ministerraad.

Het kabinet heeft besloten dat oud-D66-minister en oud-AkzoNobel topman Hans Wijers voorzitter wordt van het nationaal comité inhuldiging, dat de feestelijkheden en dankbetuigingen zal coördineren. De abdicatie zelf valt niet onder de verantwoordelijkheden van dit comité, net zo min als de feestelijkheden die oranjeverenigingen overal in het land willen organiseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen