ANP8 jun '13 07:21

Viering 100e geboortedag majoor Bosshardt

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Met een gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam wordt zaterdag stilgestaan bij de 100e geboortedag van majoor Bosshardt (1913-2007), de beroemde heilsoldate die zich jarenlang op de Amsterdamse Wallen inzette voor hulpbehoevenden.Tijdens het gala is een musical te zien over het leven en werk van de majoor.

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Met een gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam wordt zaterdag stilgestaan bij de 100e geboortedag van majoor Bosshardt (1913-2007), de beroemde heilsoldate die zich jarenlang op de Amsterdamse Wallen inzette voor hulpbehoevenden.

Tijdens het gala is een musical te zien over het leven en werk van de majoor. Daarin spelen bekende Nederlanders mee als Mariska van Kolck en Mies Bouwman, maar ook mensen die hulp hebben gekregen van het Leger des Heils. Van Kolck speelt de heilsoldate, terwijl Bouwman zichzelf speelt.

Presentator en journalist Sander de Kramer krijgt tijdens het evenement de Majoor Bosshardt Prijs. Hij kreeg die toegekend voor de wijze waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld. Met de onderscheiding zet het Leger des Heils mensen in het zonnetje die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving.

Bosshardt kreeg vrijdag ook al een eerbetoon in Amsterdam. In de rosse buurt werden de Majoor Bosshardtbrug en een standbeeld van de heilsoldate onthuld.

Gerelateerde artikelen