ANP1 jan '13 01:47Aangepast op 1 jan '13 07:23

Ernstig ongeval in Raard met 17 gewonden

ANP
ANP

RAARD (ANP) - Bij een ernstig ongeval in het Friese dorp Raard, vlakbij Dokkum, zijn tijdens nieuwjaarsnacht 17 gewonden gevallen, van wie er drie slecht aan toe zijn. Dat bevestigden de politie in Friesland en de gemeente Dongeradeel. Een 42-jarige vrouw reed in op een menigte die bij een vreugdevuur stond te kijken. Volgens de politie was er geen sprake van opzet of alcoholgebruik van de bestuurster.

Over de toedracht van het ongeluk kon nog niets worden gezegd. De groep waar de vrouw op inreed telde ongeveer 40 mensen. Ze stonden te kijken naar een nieuwjaarsvuur op de Tange. De automobiliste is door de politie meegenomen naar het bureau voor verhoor. Geruchten over dat er een of meerdere kinderen bij de vrouw in de auto zaten, kon de gemeente niet bevestigen.

De gewonden zijn met met ambulances naar ziekenhuizen in Dokkum, Leeuwarden, Drachten en Groningen gebracht. Onder hen zouden zich geen kinderen bevinden. Twee traumahelikopters werden ingeschakeld voor het vervoer van enkele zwaargewonden. Ook werden er speciale medische eenheden uit Groningen en Amsterdam opgeroepen die ter plekke operaties konden uitvoeren. Dat bleek niet nodig.

Getuigen en betrokkenen werden opgevangen in het dorpshuis in Raard. De politie had slachtofferhulp ingeschakeld om daar hulp te bieden. Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel bezocht later in de nacht het dorp van zo'n 200 inwoners. Rond 12 uur 's middags is er in het dorpshuis een besloten bijeenkomst voor de betrokkenen. Ook daar zal burgemeester Waanders bij aanwezig zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen