ANP26 mei '13 03:53Aangepast op 26 mei '13 20:08

Kaarsjes brandden voor Ruben en Julian

ANP
ANP

ZEIST (ANP) - Door heel Nederland hebben mensen zondagavond tussen 19 en 20 uur kaarsjes voor hun raam laten branden. Dat gebeurde ter nagedachtenis van de dode broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist.

Hun familie had donderdag gevraagd om het eerbetoon. Ze hadden toen al veel bloemen en kaarten gekregen. Een van de jongens zou dat niet hebben gewild, omdat hij zich erg bezighield met milieu en duurzaamheid. Daarom ging ook het plan van burgemeester Koos Janssen van Zeist voor het oplaten van wensballonnen niet door.

Ruben en Julian werden vorige week zondag door een toevallige passant gevonden in een sloot in een landelijk gebied in Cothen bij Wijk bij Duurstede. De lichamen lagen bij een zogenoemde duiker, een afwateringsbuis onder het wegdek. De broertjes zijn naar alle waarschijnlijkheid ongeveer 2 weken eerder omgebracht door hun vader, die zelfmoord pleegde. Nadat zijn lichaam in het recreatiegebied het Doornse Gat werd aangetroffen, startte een grote zoekactie naar de kinderen.

Gerelateerde artikelen