ANP11 feb '13 16:46

'Langetermijninvesteringen komen in gevaar'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De langetermijninvesteringen in infrastructuur, onderwijs en onderzoek moeten de komende 7 jaar met zo'n 7 biljoen dollar (circa 5200 miljard euro) groeien om een nieuwe terugval van de internationale economie te voorkomen. Dat stelt de toonaangevende economische denktank G30 in een maandag gepubliceerd rapport.

De economen, die onder leiding staan van voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet, waarschuwen dat de strenge nieuwe regels voor de financiële sector een bedreiging kunnen zijn voor de noodzakelijke langetermijninvesteringen. Bij het ontwerp van nieuwe regels moet er daarom scherp worden gelet op de mogelijke gevolgen daarvan voor essentiële investeringen, stelden zij.

,,Dat is van groot belang omdat we weten dat investeringen in infrastructuur, onderwijs, R&D, woningen en bedrijfsuitbreidingen noodzakelijk zijn om ook maar aan de meest matige prognoses voor de economische groei te kunnen voldoen'', stelde Trichet. De G30 is een samenwerkingsverband van economen van grote internationale banken, centrale banken, politici en wetenschappers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen