ANP2 jun '13 13:22

Andorra komt alsnog met inkomstenbelasting

Auteur: ANP Nieuws

ANDORRA LA VELLA (ANP) - Het prinsdom Andorra gaat onder druk van zijn grote Europese buren belasting heffen op persoonlijk inkomen.

EPA
EPA

ANDORRA LA VELLA (ANP) - Het prinsdom Andorra gaat onder druk van zijn grote Europese buren belasting heffen op persoonlijk inkomen. Premier Antoni Marti heeft de Franse president François Hollande beloofd dat er voor 30 juni een wetsontwerp komt over de invoering van inkomstenbelasting, melde de BBC zondag.

Inkomstenbelasting zou een primeur zijn in het 735 jaar oude prinsdom dat ongeveer net zo groot is als Texel. Andorra kent geen belasting op inkomens van personen of ondernemingen. De EU wil landen die maar niet willen belasten onder druk aanzetten het Europese voorbeeld te volgen en openheid te geven om belastingontduiking in de EU te bestrijden.

Daarvoor gaan de ministers van Financiën van de EU hun collega's uit Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino en Zwitserland aan de tand voelen.

Marti sprak eind afgelopen week met Hollande. Hollande is samen met de bisschop van het Spaanse Urgell staatshoofd van Andorra.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen