ANP4 mrt '13 11:34Aangepast op 4 mrt '13 13:16

Vliegtuigen veilig geland na problemen

Archiefbeeld landing op Polderbaan. ANP
Archiefbeeld landing op Polderbaan. ANP

SCHIPHOL (ANP) - Twee passagiersvliegtuigen zijn maandagochtend teruggekeerd naar Schiphol nadat ze technische problemen hadden gekregen. Ze slaagden erin aan het einde van de ochtend veilig te landen op de luchthaven.

Een passagiersvliegtuig van Delta Air Lines kampte met motorproblemen. Het toestel was om 10.15 uur vertrokken vanaf Schiphol richting Mumbai in India. De hulpdiensten rukten uit nadat de bemanning alarm had geslagen, maar konden onverrichter zake terugkeren.

Volgens een woordvoerster van Delta Air Lines zijn de passagiers op normale wijze van boord gegaan. Zij kon niet zeggen hoeveel mensen aan boord waren en wat precies de reden was van de terugkeer. De vlucht naar Mumbai vertrekt om 13.30 uur opnieuw vanaf gate E5 op Schiphol. Het is onduidelijk of dat hetzelfde toestel betreft.

Ook keerde een KLM-vliegtuig terug na een melding over rook in de cockpit. Het toestel was rond 10.30 uur vanaf de luchthaven vertrokken naar Milaan. Een woordvoerder van KLM kon nog niet zeggen wat er precies aan de hand was en hoeveel passagiers er in het vliegtuig zaten. ,,Het is in elk geval veilig geland en teruggekeerd naar de gate.'' De vlucht wordt om 13.15 uur hervat, zo staat te lezen op de informatieborden op Schiphol.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen