ANP11 mrt '11 07:28

Dag van de waarheid voor MSD-Organon

AMSTERDAM (AFN) - De rechtbank in Amsterdam doet vrijdag uitspraak in een kort geding dat is aangespannen door de ondernemingsraad en de raad van commissarissen van MSD-Organon in Oss en de vakbonden. Zij vinden dat de directie van MSD en het Amerikaanse moederbedrijf Merck de overnamegesprekken een tweede kans moeten geven, zodat een grootscheepse reorganisatie kan worden voorkomen.

De ondernemingsraad, de raad van commissarissen en de vakbonden willen dat Merck en de geïnteresseerde overnamepartij, waarvan de naam geheim wordt gehouden, snel weer om de tafel gaan.

Merck ziet echter niets in het overnamebod dat onlangs is gedaan op de met sluiting bedreigde researchafdeling in Oss. Volgens het Amerikaanse concern is een overname veel te complex.

Merck was aanvankelijk van plan om de afdeling in Oss helemaal te sluiten, waardoor duizend banen verloren zouden gaan. Merck en de lokale directie van MSD-Organon willen snel aan de slag met een alternatief plan waarmee 475 banen op de researchafdeling in Oss behouden blijven.

Gerelateerde artikelen